آشنایی با دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی

دنتاطب
بلیچینگ دندانپزشکی چیست | نجوه کار بلیچینگ دندانپزشکی

در سالهای اخیر سفید کردن دندان یا بلیچینگ دندان در بین افراد مختلف جامعه از هر نوع قشری، بسیار مرسوم شده است. به همین جهت دندانپزشکان در انتخاب و خرید دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی بسیار وسواس به خرج می‌دهند. محصولات و برندهای مختلف دستگاه‌های بلیچینگ در 2 دهه گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است که همین امر باعث سردرگمی در انتخاب دستگاه سفید کننده مناسب برای دندانپزشکان می‌شود.

سفید کردن دندان یک فرآیند تقریبا پیچیده است که به چندین عامل بستگی دارد: 1) PH ماده سفیدکننده 2) روش استفاده و اندازه ضخامت ماده سفیدکننده بر روی مینای دندان 3) شدت نور دستگاه بلیچینگ 4) طول فوتوکتیزاسیون 5) اندازه دندان 6) جذب و طول موج تابش

تغییرات بلیچینگ دندان

قبل و بعد از بلیچینگ دندان

یک مطالعه در ایران نشان می‌دهد که تعداد افرادی که مایل به سفید کردن دندان هستند در 5 سال گذشته، بیش از 300٪ افزایش یافته است. دنتاطب در ادامه‌ی این مقاله دستگاه بلیچینگ دندان چیست و چگونگی کارکرد آن را برای شما عزیزان شرح می‌دهد.

دستگاه بلیچینگ چیست؟

در کل اساس کار بلیچینگ مانند اساس کار دستگاه لایت کیور می‌باشد؛ ولی در بلیچینگ کالیبراسیون بسیار مهم است و بعضی از این دستگاه‌ها مانند Swiss Master Light شامل لایت‌کیور بلیچینگ و مالیبراسیون می‌باشند. از دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی برای از بین بردن پلاک‌ها و لکه‌های ناشی از فعالیت باکتری‌های تشکیل شده بر روی دندان مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

سفید کردن یا بلیچینگ دندان یک درمان دندانپزشکی ساده و غیر تهاجمی برای تغییر رنگ مینای طبیعی دندان برای افزایش زیبایی لبخند است. سفید کردن دندان ممکن است در مطب دندانپزشکی یا در خانه انجام شود. در این روش از ماده شیمیایی به نام پراکسید برای سفید کردن دندان‌ها استفاده می‌شود. غلظت پراکسید بسته به نوع روش ممکن است متفاوت باشد. بلیچینگ دندان برای بیمارانی که دارای ساییدگی طبیعی لایه خارجی دندان، دندان‌های زرد، قهوه‌ای یا لکه‌دار، مبتلایان به فلوئوروزیس و تغییر رنگ ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض فلوراید در طول رشد دندان هستند، مناسب است.

شدت نور در دستگاه Dental Bleaching معمولا بالای ۱۵۰۰ است و همچنین در روش بلیچینگ تراشی بر روی دندان صورت نمی‌گیرد و هیچ نسجی از روی دندان برداشته نمی‌شود.

دستگاه بلیچینگ چیست | عکس دستگاه بلیچینگ

عکس دستگاه بلیچینگ

پیشنهاد خرید

جرمگیر وودپیکر Woodpecker مدل UDS K نوری

11,800,000 تومان11,650,000 تومانخرید کنید

مزایای بلیچینگ دندان

از دیگر ویژگی‌های خوب بلیچینگ دندان پزشکی این است که جرم‌گیرها معمولا باعث خرابی مینا (Enamel) می‌گردند، در حالی که بلیجینگ‌ها این مشکل را ندارند. دستگاه سفیدکننده دندان (بلیچینگ) از لحاظ نوع منبع نوری به دو دسته هالوژن و LED تقسیم بندی می‌شوند و بر روی آنها پراپی به صورت ARC قرار می‌گیرد تا سطح مقطع بیشتری را تحت تاثیر نور سرد قرار و بلیچینگ نماید.

یکی از انواع مختلف BLEACHING که دارای قیمت گرانتری نیز است تلسکوپی نام دارد که کارکردش همانند دیگر بلیچینگ‌هاست.

مکانیسم کار دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی

بلیچینگ دندان به این صورت عمل می‌کند که هنگامی که لکه ای بر روی دندان ایجاد شود؛ دندانپزشک ماده‌ای به نام بلیچینگ که حاوی مقدار زیادی پراکساید هیدروژن با غلظت ۳۰ تا ۳۵ درصد و با مکانیسم اکسیدکنندگی بر روی بافت‌های نرم و سخت و مواد ترمیمی موجود در حفره دهان قرار می‌دهد؛ به این صورت که مواد شیمیایی از لایه‌های سطحی دندان عبور کرده و روی عواملی که موجب بدرنگی دندان شده، اثر می‌گذارد و آنها را بی‌رنگ می‌کند.

طرز کار با دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی

نحوه کار با بلیچینگ دندانپزشکی

در ادامه با تاباندن نور سرد با شدت و قدرت بالا از طریق دستگاه بلیچینگ به سطح دندان، سیاهی یا لکه‌های ایجاد شده را بر روی سطح دندان پخش و از بین می‌برد.

تنها مشکلی که باید به آن دقت کرد این است که اگر بلبجبنگ به خوبی عمل نکند بعد از مدتی رنگ یا لکه بر روی سطح دندان بر می‌گردد. یکی از مهمترین دلایل برگشت لکه‌ها، می‌تواند استفاده از مواد بی‌کیفیت باشد.

نداشتن خونریزی و آسیب‌رسانی پایین به دندان را می‌توان از فواید و فاکتورهای مهم جهت استفاده از این روش در مقایسه با دیگر روشهای جرمگیری دندان دانست.

نحوه کار با دستگاه بلیچینگ دندان

ابتدا بیمار آماده شده و بر روی چشمانش عینک مخصوص زده تا نور زیاد دستگاه  bleaching بیمار را اذیت نکند. مواد مخصوص بر روی لثه مالیده می‌شود تا بعد از مالیدن مواد بلیچینگ بر روی دندان و تاباندن نور، به لثه آسیب نرسد.

سپس مواد بلیچینگ بر روی دندان قرار می‌گیرند و با تاباندن نور در طی مدت زمانی که دندانپزشک تشخیص می‌دهد، لکه‌ها از بین می‌رود، در ادامه مواد از روی دندان‌ها پاک می‌شود و طبق گفته‌ی دندانپزشکان، شخص باید به مدت یک هفته از خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه و چای که دارای رنگدانه می‌باشد پرهیز نماید.

مدت زمان دوام بلیچینگ دندان از چند هفته تا مادام‌العمر متفاوت است، ولی متوسط بین ۲ تا ۵ سال سفیدی دندان دوام خواهد داشت. البته برگشت به حالت طبیعی و عادی به صورت تدریجی می‌باشد.

ARVE

در ادامه فروشگاه آنلاین لوازم دندانپزشکی دنتاطب توضیح مختصری درباره دستگاه کویترون یا جرمگیر دندانپزشکی ارائه می‌دهد.

دستگاههای جرمگیر دندانپزشکی و اجزای تشکیل دهنده آن

کویترون از اجزای مختلفی تشکلی شده است:

  1. جعبه اصلی که داخل آن مدار الکترونیکی و در جلوی آن کلیدهای کنترل جریان آب و هوا و خاموش/روشن قرار دارد.
  2. هندپیس که از طریق کابل به دستگاه متصل است.
  3. پدال دستگاه جرمگیر دندانپزشکی دارای کابل بلند و انتهای آن بوسیله‌ی یک فیش و یا بطور مستقیم به دستگاه متصل می‌شود.
  4. سیم دوشاخه برای اتصال به برق ۲۲۰ ولت (برق شهری)
  5. شیلنگ آب که مستقیماً یا بوسیله اتچمنت به دستگاه متصل می‌شود.

هندپیس کویترون از یک محفظه مناسب برای نصب قلم ساخته شده است و آب از طریق یک کابل نازک به نوک قلم می‌رود و تمام محفظه هندپیس را پر می‌کند. باید توجه داشت که به علت گرم شدن قلم، هیچگاه بدون آب از دستگاه استفاده نشود، چون باعث سوختن سرقلم می‌شود.

توجه: برای استریل نمودن قلم دستگاه جرمگیر دندانپزشکی هیچگاه نباید نوک قلم را مستقیماً برابر حرارت خشک قرارداد؛ برای استریل باید از اتوکلاو یا مواد استریل کننده استفاده شود.

لطفا به این صفحه رای دهید
تعداد رای: 2 امتیاز کلی: 4.5

اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.