اهمیت استفاده از ساکشن برقی در دندانپزشکی

دنتاطب
مزایای ساکشن برقی دندانپزشکی | اهمیت ساکشن برقی دندانپزشکی

امروزه به موازات جدی شدن بحران کم آبی در جهان مخصوصا در ایران، بحث راهکارهای صرفه‌جویی آب در دندانپزشکی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است ولی با این وجود، هنوز تاثیر جدی و عینی مشخصی نداشته است.

حدود ٩٧٪‏ از آب كره زمين شور و فقط كمتر از ١٪‏ از آب كره زمين است که به صورت آب شيرين در دسترس می‌باشد.

مقدار آب شیرین روی زمین | هدر رفت آب در دندانپزشکی

میزان آب شیرین روی کره زمین

طبق تحقیقاتی که انجام شده، ساکشن‌های آبی متصل به یونیتهای دندانپزشکی، برای تخلیه بزاق، ترشحات و نیز آب جمع شده در دهان بیمار حین درمان دندانپزشکی، بطور میانگین در هر دقیقه، ۸ تا ۱۳ لیتر آب تصفیه شده و شهری را، هدر می‌دهند که یک فاجعه بحساب می‌آید!!!

عددی که اگر آنرا در ساعت کاری روزانه‌ی هر مطب و کلینیک دندانپزشکی ضرب کنیم، نتیجه سرسام آور بدست خواهد آمد و آنگاه مشخص می‌شود که با چه هدر رفت‌هایی از این مایع حیاتی در پیرامون خود مواجهیم که البته این تنها یک نمونه از آن و در یک حوزه‌ی حرفه‌ایی مانند دندانپزشکی است.

برای ساکشن کردن مجموعا کمتر از یک لیتر ترشحات و مایعات داخل دهان بیماران، در یک شیفت کاری مثلا ۴ ساعته، که کمتر از “یک لیتر” مایعات زائد حین کار است، باید یک ساکشن آبی معمولی ۲۴۰ دقیقه تقریبا بصورت مداوم کار کند، یعنی در زمانی ۲۴۰ دقیقه‌ای به ازای هر دقیقه ۱۳ لیتر (عدد ۲۴۰ دقیقه ×۱۳لیتر=۳۱۲۰ لیتر )، مصرف آب داشته باشیم!

مصرفی که به ازای دستاورد آن که ساکشن کردن یک لیتر بزاق و ترشحات است عجیب و البته غیر عقلانی است، در حالیکه می‌توان با استفاده از ساکشن‌های برقی دندانپزشکی یا بادی، براحتی این ساکشن‌های آبی رایج را جایگزین کرد و لااقل مصرف آب برای ساکشن در دندانپزشکی را حذف کرد.

با خرید ساکشن برقی دندانپزشکی می‌توانیم ما هم نقش مهمی در حفظ محیط زیست و آب، این مایع حیات داشته باشیم و هرکس به فراخور، در جایگاه و حرفه‌ی خود مسئولانه تر با این مساله‌ی دامن گیر و همگانی برخورد نماید.

لطفا به این صفحه رای دهید
تعداد رای: 1 امتیاز کلی: 5

اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.